Osteopathie Oss

Joost Veldhuizen osteopaat D.O.-MRO

Ik ben sinds ik mezelf kan heugen al geïnteresseerd in het algeheel functioneren van de mens. Dit heeft mij er uiteindelijk toe gedreven om de opleiding fysiotherapie en daarna osteopathie te volgen.

Het vertrekpunt van mijn therapie is altijd uw klacht, maar als osteopaat ben ik mij ervan bewust dat de verklaring van de klacht niet altijd lokaal hoeft te zijn. Dit klinkt vreemd, maar is eigenlijk heel logisch. De mens is namelijk van nature heel goed in staat om zichzelf aan te passen. Zolang je jezelf goed kunt aanpassen, is er in principe niets aan de hand. Acute lichamelijke klachten zullen dan goed herstellen. Als je jezelf iets teveel aangepast hebt of minder goed kunt aanpassen, zal herstel iets langer duren en kan er eventueel een chronische klacht ontstaan. Vaak is een exacte oorzaak voor dit chronisch worden niet meer aan te wijzen.

Een totaalaanpak kan dan ondersteunend zijn voor het verlichten van uw klacht. Tijdens het eerste onderzoek probeer ik een impressie te krijgen van uw beweeglijkheid, bloedcirculatie, ademhaling, voeding, weerstand, het functioneren van uw zenuwstelsel en uw denkwijzen. Door te onderzoeken waar u uzelf minder goed kunt aanpassen, kan er een gerichte behandeling ingezet en adviezen gegeven worden.

Ik vind het erg belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Daarom werk ik ook bij de Stichting Wetenschappelijk Osteopatisch Onderzoek.