behandeling

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult start de osteopaat met een vraaggesprek. De osteopaat is geïnteresseerd in alle facetten van uw klachten, uw algemene gezondheid, ziektegeschiedenis, operaties, ongevallen en leefgewoonten.

Na het vraaggesprek vindt een algemeen lichamelijk onderzoek plaats om eventuele afwijkingen of ziekten uit te sluiten. En om de beweeglijkheid van organen, gewrichten en wervelkolom te testen. Wanneer een osteopatische aanpak is aangewezen zal tijdens het eerste consult meteen worden gestart met de behandeling.

De behandeling

Een behandeling duurt ongeveer 45 minuten. Met verschillende handgrepen tracht de osteopaat de vastzittende weefsels weer mobiel te maken en uw lichaam in balans te brengen.

Daarnaast probeert de osteopaat u inzicht te geven in de oorzaken van de verstoring binnen het lichaam. Aandacht voor uw leefwijze (eten, slapen, drinken, werken, ontspanning, sporten, etc) is belangrijk in het streven naar een optimale gezondheid. Hierbij zal de osteopaat u misschien voeding- en leefadvies meegeven, oefeningen en houdingscorrecties.

Na twee tot drie behandelingen zal het duidelijk zijn of de therapie de gewenste uitwerking heeft. Bij acute klachten volstaat meestal een drie- tot vijftal behandelingen. Bij hardnekkige klachten zal volledig herstel langer op zich laten wachten en zullen er dus meerdere behandelingen nodig zijn.

Tussen de behandelingen zit een periode van een aantal weken. Dit is nodig omdat het lichaam tijd nodig heeft om zich na een behandeling aan te passen.